"Ontdek de maasduinen in de mooiste tijd van het jaar....."

afbeelding bij: Omgevingafbeelding bij: Omgevingafbeelding bij: Omgeving

Omgeving

Maasduinen

Het Maasduinengebied tussen de Maas en de Duitse grens tussen Venlo en Gennep is in totaal zo'n 40 kilometer lang. De Maasduinen is een afwisselende streek met uitgestrekte bossen, heidevelden met vennen en begroeide zandduinen. U vindt in dit stukje Limburg aantrekkelijke dorpjes, kastelen, oude boerderijen ingebed in oud agrarisch landschap. Het fraaie Maasdal vormt de westrand van het gebied.

13de eeuwse kasteel van Well

Kasteel Well is een fraaie waterburcht. Het huidige kasteel werd pas gebouwd in de vijftiende eeuw, maar kreeg pas later, in de zeventiende eeuw, zijn huidige aanzicht. Achter het huidige kasteel liggen de resten van een torenmolen uit de vijftiende eeuw. Lang is verondersteld dat hier ook de resten van een voorganger van kasteel Well aanwezig zouden zijn.

Jachthaven 't Leuken

Jachthaven 't Leuken is een naam die al tientallen jaren een begrip is in de watersport. Gastvrijheid en een unieke ligging in het bosrijke natuurgebied "de Maasduinen" maakt de jachthaven tot één van de mooiste en druk bezochtste havens van Nederland.